Geen wereldnieuws, wel effectief

Een van makkelijkste vormen van een dagelijkse upgrade en die gewoonte waar ik m’n dag mee begin, is het maken van verse gemberthee. Simpel en effectief!

Verse gemberthee

Gember wordt gewonnen uit de wortel van de gemberplant. Het is een van de meest geconsumeerde specerijen ter wereld en staat ook in Nederland al eeuwen op het menu.
De belangrijkste actieve ingrediënten in gember zijn gingerrol en shogaol, maar ook gingerdiol, gingerdion, bètacaroteen, capsaïcine, koffiezuur en curcumine zijn in belangrijke hoeveelheden in gember aanwezig.

Gember wordt ook vanuit Ayurvedisch perspectief gebruikt om het vuurtje (je Agni) in je spijsvertering aan te houden en zo deze vertering aan te houden. Gember is dus verwarmend en hiermee zeker in de winter een fijne specerij om te gebruiken*.

Nodig:
  1. (biologische) verse gemberwortel 2-3 cm. Ik haal mijn biologische simpelweg bij de supermarkt.
  2. gekookt water
  3. thermosfles

Ik schil de gember waar nodig, dus waar zwarte plekjes zitten, voor de rest laat ik de schil zitten. Snijd de gember in plakjes en doe ze in je fles. Vul deze vervolgens op met kokend water en sluit de fles af.

De reden dat ik ‘s morgens vroeg de thermosfles al vul, is dat gember een tijdje moet trekken. Na een paar uur vind ik de thee het lekkerst (en in de thermosfles blijft het al die tijd heet).

* gebruikt geen gember als je koorts hebt, hartklachten en/of last hebt van maagzuur

Tips voor je gemberthee

1. Te sterk of slap

Als de thee te sterk is, vul ik aan met kokend water.
Als de thee wat slappig is, voeg ik een druppel gemberolie van dōTERRA toe.

2. Variatie

Je kunt deze gemberthee een twist geven, door bijvoorbeeld:

 

  • een druppel citroenolie toe te voegen
  • een druppel kurkuma olie (turmeric) toe te voegen of
  • een druppel kaneelolie (cinnamon) toe te voegen

Andere lifestyle ‘hacks’

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.